dilluns, 8 de juny de 2015

Project Jaquard

Project Jaquard es presenta com a un nou projecte entre les empreses Google i Levi's.
La intenció d'ambdues és afegir tecnologia a la roba: trobar l'equilibri entre la roba i la tecnologia, dues grans potències actuals.

L'objectiu del Project Jaquard és crear un teixit que tingui un fil conductor per rebre senyals electrònics. Esperen poder controlar a través d'aquest teixit el telèfon mòbil, encendre i apagar el llum, entre altres.
La manera és la següent: a través d'aquests teixits i les seves fibres electròniques que es connecten a circuits de mida reduït (des del propi teixit fins als botons), poder reconèixer diferents "tocs" i així enviar informació de  manera inalàmbrica a diferents dispositius.

L'unió de Levi's, una de les empreses tèxtils del món de la moda més cotitzades per la seva innovació en l'època dels Jeans, i Google, l'empresa internacional informàtica i tecnològica, vol causar un impacte a la societat començant amb el moviment dels wearbles o "roba intel·ligent". Encara que actualment ja podem disposar de peces de roba o accessoris com l' Apple Watch o les ulleres creades per Google anomenades Google Glass.

El motiu de que Google s'hagi associat concretament amb Levi's és perquè ha escollit el teixit Denim o texà. És còmode, versàtil i cada vegada s'ha anat venent i comercialitzant més al llarg dels anys fins als nostres dies.

La meva opinió personal respecte a la noticia és bastant positiva. Crec que la innovació de la tecnologia a través de la moda és un punt clau en el sector i no es pot desaprofitar la oportunitat de crear i innovar mitjançant la moda i la tecnologia. No és el primer projecte d'aquest tipus presentat, en podem prendre exemple de l'Apple Watch o les ulleres Google,però en aquest cas és realment innovador: es tracta de la creació d'un teixit tecnològic. Realment em costa imaginar uns texans que puguin estar connectats al meu mòbil o tablet, però això es el futur i la innovació cada vegada és més innovadora.

3 comentaris:

  1. Interessantíssim el teu article sobre moda i tecnologia!

    ResponElimina
  2. Tens coses NO PRESENTADES: el treball sobre l'artista Núria Güell i sobre la xerrada de Pau Vidal!!!!

    ResponElimina
  3. Ara et falta la feina del dimarts: tria de dos blocs...

    ResponElimina