dilluns, 13 d’abril de 2015

Menjar i Milà, Expo 2015

Menjar i Milà, Expo 2015


La Expo que es durà a terme a la ciutat italiana de Milà aquest any, que serà inaugurada l'1 de Maig i romandrà oberta fins el 31  d'octubre, ha escollit com a tema principal "Food is life" (el menjar és vida).


Exposició Universal és el nom de varies exposicions que han estat dues a terme durant al llarg de la història amb el motiu de celebrar aspectes culturals arreu del món. Les exposicions universals són organitzades cada any en un lloc diferent arreu del món, i sobre un tema diferent. Les exposicions són originaries de França; van començar a celebrar exposicions nacionals i va ser llavors quan va sorgir la iniciativa de crear exposicions arreu del món i va néixer la categoria d'exposicions universals.

A motiu de les exposicions es construeixen grans i espectaculars edicifics o estructures per a celebrar-hi la exposició. Moltes d'aquestes són conservades, com per exemple la Torre Eiffel de París que va ser construïda per a la Expo Mundial de 1889.
Pavelló construït per a la Expo 2015
Aquest any Milà ha decidit dur a terme una Expo orientada al menjar i tot el que l'envolta. També vol remarcar la falta de menjar a alguns territoris del tercer món que pateixen morts i malalties, i la desnutrició que és present a països com Estats Units a falta d'una bona alimentació, per aquest motiu cal conscienciar i educar a la noves generacions i valorar la importància dels aliments.
Segons l'actor italià Antonio Albanese, col·laborador de la Expo Milà 2015, l'alimentació i el menjar engloba des de la important nutrició fins a el plaer que ens pot generar el menjar, aspectes com la llar, la família i els amics, l'art, la pau i la guerra i l'afecte i l'amor també tenen una propera relació amb els aliments.
1 comentari:

  1. Un pèl curtet. El trobo poc interessant. Pot ser que si parles de l'Expo de París, també podries parlar de la Sevilla (1992) o de la de Saragossa (no recordo l'any, sobre l'aigua).

    ResponElimina