dimarts, 24 de febrer de 2015

Convidades

A les dos últimes classes de Llengua i Comunicació hem pogut gaudir de dos xerrades que ens han vingut a fer la Meritxell Solé el passat divendres, i la Sara Osuna i la Clàudia Stoka el dilluns.

La Meritxell Solé, estudiant amb experiència i tot i ser molt jove, amb una bona trajectòria.
Va acabar el batxillerat i es va posar a cursar la carrera de traducció a Barcelona, on va escollir l'anglès i el japonès. Durant la carrera, va marxar un any a fer un Erasmus a Irlanda.

Quan va acabar la carrera va decidir marxar a San Francisco, Estats Units per prendre's un any sabàtic, una experiència que recomana molt positivament.

Però després d'haver fet una carrera encara no sabia el què realment li agradava. Seguidament va decidir fer un màster online d'administració d'empreses i va ser llavors quan va aconseguir una feina a l'empresa d'Inditex Mango dins al departament de producció.
Aquí va ser quan va veure que no estava fent el que realment li agradava, i no es va rendir a trobar el camí correcte i a aprofitar les segones oportunitats; va començar a estudiar un màster de turisme (encarat al turisme de tipus sostenible) a Global Business School a Barcelona, una escola internacional.

A partir d'aquell moment, va començar a veure que això era el que li agradava, i explica l'experiència dins l'escola com a molt enriquidora a l'hora d'aprendre continguts, però també destaca la importància de fer contactes i conèixer i comunicar-se amb gent d'arreu del món, fet que obra moltes portes al món de l'aprenentatge i laboral.

Llavors va arribar l'estiu i va decidir viatjar fins a Costa Rica per fer unes pràctiques a un hotel, i les pràctiques van acabar en un contracte on se li van atorgar llocs cada vegada amb més responsabilitats i llibertat a l'hora de fer canvis en el funcionament de l'hotel.

Va arribar el Setembre i era hora de tornar a classe, però la Meritxell va decidir no marxar de Costa Rica i quedar-se; va decantar-se pel que realment li agradava i la feia feliç.

Un dels consells que m'emporto de la xerrada, aprofitar les oportunitats i lluitar sempre pel que ens motiva i el que realment ens agrada.
Només cal buscar el què i llavors fixar un objectiu i buscar diferents camins i maneres per arribar-hi.


I aquest dilluns passat vam tenir com a convidades la Sara Osuna i la Clàudia Stoka, també ex-estudiants del centre i universitàries.
La Sara està estudiant Administració i Direcció d'Empreses (ADE) a l'UdG i la Clàudia Stoka està estudiant una carrera en anglès; International Business Economics (IBE) a l'universitat Pompeu Fabra, a Barcelona.

Totes dues ens van presentar la xerrada d'una manera molt ordenada i estructurada, parlant-nos de la seva experiència acadèmica.
(INACABAT)

1 comentari:

  1. Estel, no tinc el teu numero d'usuari de El País de los Estudiantes!

    "La" universitat no s'apostrofa perquè la "u" és àtona.

    ResponElimina