dilluns, 26 de gener de 2015

Àngel Pons

Àngel Pons 

Si una cosa em va quedar ben clara a la xerrada que ens va fer la setmana passada el periodista Àngel Pons, va ser la importància de marcar-se un objectiu per aconseguir els teus somnis. La veritat és que hi estic totalment d'acord en que és important marcar-se objectius per assolir-los i arribar a aconseguir les pròpies metes. Quan parlem sobre el futur, sobre el que un mateix vol dedicar-se... És un moment en la vida d'un/a estudiant molt decisiu, i moltes vegades els objectius no són tan clars com en el cas de l'Àngel, que quan feia batxillerat ja sabia el que volia estudiar i al que es volia dedicar.

Per això a la seva presentació el primer pas que ens mostrava era fixar un objectiu, i seguidament no deixar de moure's i fer coses per avançar fins arribar a assolir-lo, o almenys intentar-ho. 
Moltes vegades tenim somnis o objectius irreals, que ens els traiem del cap perquè les persones i tot el que ens envolta ens fa veure que no és possible. Però no per això hem de deixar enrere els nostres somnis, i seguir creant camins per arribar-hi. 

Un dels punts de la xerrada que em van agradar més va ser "l'esperit d'esperança" que ens mostrava. Explicant la seva trajectòria, Àngel ens explicava que havia arribat a fer tantes feines en el món del periodisme gràcies a les ganes i la motivació que hi tenia. L'esperança per aconseguir el que ell volia, sense ser influenciat pels comentaris familiars o de persones al seu voltant, ens demostra fins a on ha arribat fins a dia d'avui. 

Una altra de les coses més positives de la xerrada, mirant-m'ho des d'un punt de vista més d'anàlisi, va ser la manera d'exposar i com va fer que la xerrada es convertís en una presentació molt més dinàmica i distreta. En comparació a altres xerrades, la de l'Àngel Pons em va captivar per la manera de la qual va ser donada. També cal dir que la diferència també es nota molt ja que en aquest cas l'expositor és un periodista professional, però aquest fet va fer que no es fes pesada i que captés l'atenció de la classe. 
Potser no és un punt en el qual ens fixem normalment, però moltes vegades la presentació davant d'un públic és important i mostra o destaca les qualitats comunicatives d'una persona. 

Em poso a pensar en les coses amb les que hi estic desacord de la xerrada però no se me n'acudeix cap, ja que trobo que va ser molt motivadora i una experiència real. Però si que un punt a destacar o un tema que pot generar conversació seria el de trobar feina depenent de la universitat a la qual has estudiat. 

L'Àngel va destacar que és important la universitat que esculls, ja que a l'hora de buscar feina o optar per diferents llocs de treball, el que es demanava era on s'havia tret el títol de la carrera, no la nota o altres factors formatius. 
Personalment penso que no és una bona conducta per part de les empreses, ja que no es pot definir a una persona per segons el lloc on hagi estudiat. Si que també trobo que és important els estudis que una persona ha rebut, i més quan ja son estudis de nivell acadèmic universitari, però moltes vegades s'hauria de donar una vista més profunda a la personalitat de la persona i els punt forts i no ser tan concret fins a arribar a fixar-se només amb el nom de la universitat a la qual ha cursat els estudis. 2 comentaris:

  1. Molt bones reflexions, Estel!!
    I avui has acabat tota la feina! Enhorabona!

    ResponElimina
  2. Continues SENSE PRESENTAR el text argumentatiu sobre el setmanari Charlie Hebdo...

    ResponElimina