diumenge, 21 de desembre de 2014

Segona convidada, Violeta

La setmana passada vam tenir una segona convidada a la classe de Llengua i Comunicació, la Violeta, doula, mare i educadora social que ens va venir a parlar sobre el què és ser doula i de la manera que educa als seus fills. 

La Violeta és mare de tres fills, i els pares dels nens van decidir que no portarien els seus fills a l'escola, sinó que els educarien a casa. Explica, que tenir el primer fill li va canviar la vida, van canviar les seves prioritats i  va ser llavors quan es va formar com a doula. 

L'escolarització va ser la pregunta que es van fer ella i el seu home a l'hora en que el seu primer fill va començar a crèixer. A banda de l'escolarització hi ha altres altrenatives educatives, com el Homeschooling o el Non-schooling. La Violeta va decidir que optarien pel Homeschooling, un mètode educatiu on els nens no van a una escola, sinó que són educats a casa seva pels seus pares. Va ser llavors quan la Violeta va deixar de treballar per dedicar-se al seu primer fill, i el mateix va fer amb els dos següents. 

Llavors, quan ja va haver educat un temps als seus fills a casa, va optar per l'educació viva, un mètode d’aprenentatge on els nens aprenen pels estímuls i pels interessos propis. 


 Després d'haver sentit i opinat sobre el mètode d’aprenentatge innovador o diferent que ofereix la Violeta als seus fills, vaig veure que era un tema molt extens i ampli per a treballar. També un tema molt subjectiu, ja que l'educació dels fills és un tema important, però cada pare o mare escull el que creu que és millor per als seus fills. 

Aquesta xerrada em va fer reflexionar molt, sobre com et canvia la vida i les prioritats després de ser mare, sobre lo important que és l'educació, i que crec que és una cosa molt normal i bona que hi hagi diferents mètodes d'educació. Ja que no tothom té el mateix punt de vista en quin és el millor mètode educatiu i els pares puguin escollir a l'hora d'escolaritzar o no escolaritzar els seus fills. 


Una de les coses que em va agradar del mètode que utilitza la Violeta, i altres pares i mares, és que ensenya als seus fills pels interessos que tenen. Això és una de les coses que crec que s'haurien de reforçar o millorar en els altres sistemes educatius, ja que és un punt fort de l'educació viva, amb molts avantatges. 

3 comentaris:

  1. Reflexions molt interessants i, sobretot, personals.
    Felicitats, Estel!

    ResponElimina
  2. No has penjat la redacció sobre la llibertat d'expressió!!!!

    ResponElimina