dilluns, 1 de desembre de 2014

Preparació per la propera xerrada de Violeta Guinart

D'aquí dues setmanes rebrem a Violeta Guinard, educadora social de la UdG, doula i mare. Que educa als seus fills a través de l'Educació Viva.


Què és una doula?
Actualment s'enten del terme doula com a una dona que acompanya i facilita a la mare durant l'embaràs, durant el part i després del part, en el principi de la maternitat. S'ocupa de les seves necessitats i les seves necessitats emocionals.


Acompanyen en famílies i cases particulars o a hospitals, i està demostrat que faciliten el procés de la maternitat. Les doules estan formades especialment per aquesta tasca i el servei que ofereixen és concret a les necessitats de la mare i la família.


L'Educació Viva i Escola Liberi
L'Escola Liberi és una escola activa que ofereix un tipus d'educació no comuna entre la nostra societat actual, o no és gaire coneguda. Personalment no n'havia sentit a parlar mai, però trobo que com ho descriu l'escola Liberi pot ser un bon mètode d'ensenyament. Sempre que quan l'alumne surti de l'escola per cursar altres cursos o l'institut, l'ESO o una carrera universitària sigui capaç d'enfrontar-s'hi intel·lectual i personalment.

Els objectius principals de l'Escola Liberi són el respecte al nen i els seus processos de desenvolupament, l'acompanyament afectiu als infants i la idea de que el nen es desenvolupi en comunitat.

(INACABAT!)


1 comentari: