dissabte, 29 de novembre de 2014

Pensant en la cadena d'abraçades...

A través de l'article del diari El País, titulat "Fa més de dos mesos que no prenc llet per esmorzar" arribem a conèixer qui és Fransisco, un tarragonès que viu amb la seva dona i dos fills de vuit i cinc anys. Abans de la crisi treballava i obtenia un sou d'entre 1.000 i 1.500 euros, però la crisi ha deixat ell sense feina i a la seva família amb uns ingressos de tant sols 200 euros. S'alimenten gràcies a la Creu Roja, i no poden rebre ajudes de la família perquè tampoc estan en bon estat econòmic. Els fills reben beques i ajudes, també de la Creu Roja, per poder dinar al menjador escolar. A l'article Fransisco declara que a part de que fa dos mesos que no veu llet per esmorzar, tampoc es pot permetre menjar peix, i ell i la seva dona només s'alimenten de pasta i verdures que els familiars els hi proporcionen. Tampoc poden permetre's tenir calefacció i degut a això, ha arribat a passar una setmana sencera amb febre per falta de medicaments. I també els hi han faltat medicaments quan la seva filla petita tenia bronquitis.

Aquest article, personalment, em fa reflexionar sobre la situació actual del país i del món en general en relació a la pobresa que s'està vivint actualment. No cal anar molt lluny per trobar-nos famílies sense recursos econòmics; a Catalunya, l'any 2013 unes 40.000 persones es van incorporar a la població en risc d'exclusió social. I com en Fransisco, en trobaríem molts casos més. 

Si la resta de persones fóssim més conscients del que realment està passant a persones del nostre voltant, pot ser es milloraria la situació. Actualment penso que la societat està conscienciada del problema actual, però molts cops oblidem que potser un plat que nosaltres tiraríem a les escombraries, una altra persona el necessita per sobreviure. És un tema molt important que trobo que cada cop ha de ser més destacat, i més si la cosa empitjora. 


Aquests dies s'està duent a terme el gran recapte d'aliments, que a part de ser present als supermercats de tots els pobles, també és present a les escoles i instituts de Catalunya. Una tasca molt important que tenen les persones grans és conscienciar i fer veure als més petits que no es poden malgastar els aliments, i a valorar el valor de tenir un plat a taula, a cada àpat, i cada dia gràcies als nostres pares. 

Vídeo del gran recapte d'aliments


1 comentari: