divendres, 14 de novembre de 2014

L'hora del cinema

Avui hem mirat i comentat dos curtmetratges a classe.
El primer curtmetratge anomenat "My Shoes" tractava sobre un nen pobre que es fixa en les sabates d'un altre nen que es troba al parc. Al veure les sabates de l'altre nen, noves i boniques, les compara amb les seves, unes sabates velles i foradades.

El nen desitja ser part de la societat, ja que se sent exclòs i diferent dels altres. Per això desitja amb totes les seves forces ser com aquell nen, que aparenta ser molt feliç.
Per art de màgia se li concedeix el desig i es canvien els cossos. Quan l'altre nen es posa al cos del nostre protagonista sent una felicitat immensa, ja que era un nen invàlid i pot caminar i saltar.
Tot el contrari que el protagonista del curtmetratge, que al posar-se a l'altre cos, veu que és invàlid i tot i tinguent unes sabates noves i maques i aparentant ser feliç o un bon aspecte, no és feliç.

Aquest vídeo ens fa reflexionar sobre que moltes vegades les aparences enganyen. I que molts cops no valorem tot el que tenim fins que ho perdem. No som conscients del que tenim i si valoréssim les petites coses potser seriem feliços sense necessitar gran cosa. Que estem buscant la perfecció i la felicitat constantment quan en realitat, la tenim ven a prop.

El segon curtmetratge, "How it all Began", també és un curtmetratge reflexiu i molt actual. Comença amb el "principi", basant-se en quan encara la tecnologia no estava tant avançada com ara i els nens corrien pels boscos i encara no teniem els aparells electrònics i les noves tecnologies de les que disposem avui en dia. I continua explicant com ha avançat fins als dies d'avui, però ho fa mostrant els aspectes negatius.

Hem crescut molt des de la tecnologia, i com sempre en aquest tema de debat, penso que la tecnologia té molts aspectes negatius i a la vegada molts aspectes positius.
Actualment, la tecnologia i les noves xarxes socials han creat la dependència de la persones però això ha estat perquè l'humà ha volgut. Si utilitzem la tecnologia amb certa moderació i en fem un bon ús, penso que pot arribar a ser una molt bona eina. Que a la vegada podem transformar en una eina "agressiva" o perillosa.

La conclusió final del vídeo és: "Desconnectar per connectar-te. "

1 comentari: